RitmeVanDeStad Amsterdam Festival

Het Ritme van de Stad, een verbindend Amsterdams muziekfestival in het Vondelpark

Eéns per jaar vindt in het Vondelpark Openluchttheater “Het Ritme van de Stad” Festival plaats. Een openbaar muziekfeestje met op het podium talenten van een aantal bijzondere maatschappelijke organisaties. Het initiatief is een samenwerking tussen HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, De Brouwerij en het Leger des Heils. Meer dan 80 muzikanten treden op als band, collectief, gelegenheidsgroep of solist. Ze vertegenwoordigen de muziekprojecten van de samenwerkende organisaties. Door het openbare en toegankelijke karakter van het Ritme van de Stad, vergroten we de participatie bij onze muziekgemeenschap en inclusie tussen deelnemers en publiek.

Sociaal
Tijdens het festival zorgen we er voor dat muzikanten, publiek en geïnteresseerden met elkaar kennis kunnen maken tijdens een hapje en een drankje. Zo ontstaan altijd leuke connecties tussen bands, muziekvrienden, familie, toevallige passanten en andere geïnteresseerden. We maken de afstand tussen artiesten, crew en publiek kleiner.

De kracht van muziek
De deelnemende organisaties willen met Het Ritme van de Stad laten zien wat de kracht van muziek is en dat muziek maken verbindt. Muziek is voor veel van onze muzikanten van levensbelang. Het biedt een veilige haven in soms moeilijke tijden. Om een mooi podium te bieden is de bijzondere samenwerking opgezet tussen HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, Stichting de Brouwerij en het Leger des Heils in Amsterdam. Vier diverse initiatieven die zich bezighouden met mensen met kwetsbaarheden in uiteenlopende vorm. Samen met andere muziekliefhebbers in Amsterdam vormen onze deelnemers een groeiende muziekgemeenschap met een steeds groter kloppend hart. Vandaar ook de titel: Het Ritme van de Stad.

Muziek bevordert niet alleen de sociale participatie; wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat muziek maken en luisteren het brein stimuleert tot meer energie, herstel, positiviteit en daarmee een betere geestelijke gezondheid. Het jaarlijkse festival geeft deelnemers de mogelijkheid om hun passie en talent te delen met elkaar en publiek en nieuwe vrienden te maken en inspiratie op te doen. Het geeft kwetsbare personen extra draagkracht, trots en een plek in de Amsterdamse muziekscene.

Uitnodiging!
Het festival is gratis toegankelijk, kom gezellig kijken tussen 16 en 20 uur in het Vondelpark.

Meer informatie via: www.hetritmevandestad.nl

5/5
Logos het Ritme van de Stad - Vondelpark Openluchttheater - Muziekfestival