het Ritme van de Stad - Vondelpark Openluchttheater - Muziekfestival 13 juni 2019

Klik hier voor het Persbericht als PDF | Het Ritme van de Stad


Persbericht

Het Ritme van de Stad, een nieuw verbindend muziekfestival in het Vondelpark

Op donderdag 13 juni 2019 vindt in het Vondelpark Openluchttheater “Het Ritme van de Stad” plaats. Een nieuw en openbaar muziekfestival met op het podium talenten van HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, De Brouwerij en het Leger des Heils. Tussen 16.00 en 20.00 uur treden zo’n 80 muzikanten op als band, collectief, gelegenheidsgroep of solist. Ze vertegenwoordigen de muziekprojecten van de samenwerkende organisaties. Door het openbare en toegankelijke karakter van het Ritme van de Stad, vergroten we de participatie bij onze muziekgemeenschap en inclusie tussen deelnemers en publiek.

Stamtafels
Tijdens het festival wordt er aan het publiek ook de mogelijkheid geboden om tegen een kleine vergoeding een maaltijd te nuttigen aan stamtafels. Ook de muzikanten en crew eten mee. Zo kan er een leuk contact ontstaan met publiek, vrienden, familie en geïnteresseerden. We maken zo de afstand tussen artiesten en publiek kleiner.

De kracht van muziek
De deelnemende organisaties willen met Het Ritme van de Stad laten zien wat de kracht van muziek is en dat muziek maken verbindt. Hiervoor is een bijzondere samenwerking opgezet tussen HVO-Querido, Muziekcentrum Eiwerk, Stichting de Brouwerij en het Leger des Heils in Amsterdam. Vier diverse initiatieven die zich bezighouden met mensen met kwetsbaarheden in uiteenlopende vorm. Samen met andere muziekliefhebbers in Amsterdam vormen deelnemers een steeds grotere muziekgemeenschap met een steeds groter kloppend hart. Vandaar ook de titel: Het Ritme van de Stad.

Muziek bevordert niet alleen de sociale participatie; wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat muziek maken en luisteren het brein stimuleert tot meer energie en een betere gezondheid. Het nieuwe jaarlijkse festival geeft de deelnemers de mogelijkheid om hun passie en talent op een groot openbaar podium te delen met elkaar en publiek. Het geeft kwetsbare personen extra draagkracht en vergroot herstel.

Uitnodiging!
Het festival is gratis toegankelijk, kom gezellig kijken tussen 16 en 20 uur in het Vondelpark.

Meer informatie via: www.hetritmevandestad.nl


5/5
het Ritme van de Stad - Vondelpark Openluchttheater - Muziekfestival 13 juni 2019